29.06.2021 г., 22:43 ч.

Ритъмът на вълните.. 

  Поезия » Пейзажна
234 0 1

Ритъмът на вълните

 

Замечтан, магнетичен

тоя ритъм напевен

на вълните обичам –

ту затихващ, ту гневен...

 

Тоя ритъм примамен –

буреносен, лиричен,

тържествуващ, сподавен,

повторяем, различен...

 

С урагани и мълнии,

или в бяг уж спокоен

са вълните запълнили

тоя ритъм прибоен...

 

Шепне вечер от звездните

магистрали далечни,

сутрин идва от бездните

със мелодии вечни...

 

Като поглед момински е,

който все обещава,

но побягва поискаш ли

да го притежаваш!...

 

... И гърми вълноломен

тътен: горд и тържествен –

многолик, монотонен-

предизвикващо девствен...

 

Едно време в Атлантика

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??