3.06.2017 г., 11:53 ч.

Родени да бягат 

  Поезия » Любовна
452 2 6

Родени да бягат, веднъж като две деца

с детски чиста вяра, с надежда в новия 

ден, с утеха в сърцата си, те препускат с

вятъра.

 

Родени да бягат, като влюбени юноши

с неугасващите блянове и копнежи, в 

техните очи раждат се нови светове, 

в техните души гори пламък негасим.

 

Бягат те, мъж и жена, уморени понякога,

понякога щастливи, но винаги един до друг,

рамо до рамо в борбата, с едничката цел, 

която имат- да не се загубят по пътя, да не 

загубят детски чистата вяра, да не захвърлят

бляновете мили на сърцето.

 

Те знаят, препускането ще свърши. И те ще

намерят своя изгубен рай, и те ще се завърнат

у дома. Няма да има повече борба, няма да

има повече разочарования. Единствено 

едничката бленувана цел – тяхната свята любов.

 

Но пътя дълъг е и те знаят, че няма връщане 

назад, няма място за страх в техните сърца.

Винаги първи в бурите и ураганите на живота,

те знаят, те са родени да бягат.

© Давид Иванов Всички права запазени

Едно стихотворение за неудържимия порив на духа

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки както може, важното е да е от сърце, да се стараем и да се учим.
  • Радвам се, че ти е харесало. Благодаря Виолета и ти пишеш страхотно
  • Страхотно
    Поздрави.
  • Mi senti e poi vediamo!Отклонение на италиански!Примерно:Родени две деца,препускат с вятъра,.Влюбени,един до-друг!!!Трябва да мачкаш глината!!!
  • Не е толкова добре, колкото си мисля нали, къде греша, искам да се науча
  • Най-големият оратор на атичността Демостен бил логопад.Той не можел да говори правилно.Тогава дълги дни се упражнявал в една пещера!!!Слагал два ореха в устата си и артикулирал!!!Така и ние трабва да се учим!!!
Предложения
: ??:??