1.06.2024 г., 8:15 ч.

Родени сме 

  Поезия » Философска
49 0 0

В света роден си да обичаш, 
да имаш дух и свобода, 
живота си със мъдрост да пресичаш, 
по пътя верен на Христа.
Да имаш вяра-като зрънце, 
покълнало във битката сърце, 
което може да раздава 
от себе си и без да спре. 

В света роден си да се учиш, 
да падаш смело в пропастта, 
а после с радост да пребъдваш, 
разперил своите крила. 
Да имаш блясък-като огън, 
по пътя си със трепет да гориш 
и всичко дето е греховно 
с благост ти да опростиш. 

В света роден си да намираш, 
парченцата от своята душа
и после тихо да се сгушваш
под идващия лъч на светостта.
Да счупваш тежките окови 
на ледения страх и гордостта
и с боси стъпки да прохождаш
по трънените друми на честта.
 
В света роден си да спасяваш,
красивото във всеки миг 
и с детски смях да озаряваш,
Божествения вечен Лик.
      
Людмила Стоянова

© Lyudmila Stoyanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??