В света роден си да обичаш,
да имаш дух и свобода,
живота си със мъдрост да пресичаш,
по пътя верен на Христа.
Да имаш вяра-като зрънце,
покълнало във битката сърце,
което може да раздава
от себе си и без да спре.
В света роден си да се учиш,
да падаш смело в пропастта,
а после с радост да пребъдваш,
разперил своите крила.
Да имаш блясък-като огън,
по пътя си със трепет да гориш
и всичко дето е греховно
с благост ти да опростиш.
В света роден си да намираш,
парченцата от своята душа
и после тихо да се сгушваш
под идващия лъч на светостта.
Да счупваш тежките окови
на ледения страх и гордостта
и с боси стъпки да прохождаш
по трънените друми на честта.
В света роден си да спасяваш,
красивото във всеки миг
и с детски смях да озаряваш,
Божествения вечен Лик.
Людмила Стоянова
© Lyudmila Stoyanova Todos los derechos reservados