7.10.2014 г., 23:43 ч.

Роди се в пламъци 

  Поезия » Друга
357 0 2

Роди се в пламъци...

Роди се в пламъци
в полунощ,
първо разкъса небето
с писъка си,
докосна лепкавата кръв
по лицето си,
ужасена,
уплашена,
сетне вдиша аромата
на влажната земя
и тръгна да дири
дома си.

Намери развалини,
останки от
предишни животи.
Живя сама
с дни,
години,
векове,
с ехото на своя
собствен глас,
с бурите и ветровете,
вълните и морето,
слънцето и луната.

Накрая забрави
коя е всъщност
и, за да си докаже,
че изобщо я е имало,
подпали света с
огнено червените си коси
и изчезна
в танца на пламъците
така, както се бе
появила -
ужасена,
уплашена.

© T.A. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??