Има път по който ще тръгна,
много дълго сама ще вървя,
но когато неволно замръкна,
аз при теб за отмора ще спра!
Има дни в които ще плача,
но сълзите ще скрия в дъжда!
Като скитник, изгубил се в здрача -
пак при теб за утеха ще спра!
Ще мълча, за да чуя шума
от прииждащи морски вълни,
покорили внезапно брега,
както ти моят ум заплени!
Знам! Ще тръгна от тази земя
някой ден, като мъничка птица,
но преди да размахам крила
ще разкажа, че теб съм обичала!
© Руми Всички права запазени