28.02.2009 г., 17:27 ч.

Родина 

  Поезия » Гражданска
965 1 1
 

РОДИНА                                                                                        

 

Нощта заспива - слънце заискри                                 

и ражда се в сърце ми песен дивна.                      

Пиян съм аз от твоите красоти -                   

Българийо - страна любима!

 

Потапям се във чудна синева,

разстлала се над кътчетата райски,

където блика Живата вода,

о, ти за мен си  най-прекрасна!

 

Обвита зиме в снежна пелена,

окичваш се напролет с цвят чудесен.

Дъхти на билки твоята снага,

от злато натежаваш в късна есен.

 

Какво ли няма в твоите недра?

О, Райски кът - от Господ нам принесен.

Родих се в теб и в тебе ще умра,

възпявайки те в стих чудесен.

 

Наближава най-светлия Български празник

- 3-ти МАРТ -

Горда съм, че съм Българка и че моя Родина е най-красивата страна -БЪЛГАРИЯ

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Дано повече хора да се чувстват горди, че са българи!
Предложения
: ??:??