Родна нашенска картина -
двама души в карантина
във една и съща стая.
Болния как ще позная?
Ще позная ама дръжки.
Никой в стаята не пъшка.
Пият бира, семки люпят...
Как излизат да си купят?
Някой явно им купува.
Как му плащат колко струва?
След това ще му дадат?...
Ами ако там умрат?....
Карантина за пари -
антиваксърът крещи,
но не вярвам на това.
Вчера здравеняк умря.
Има просто объркация
в цялата ни наша нация.
Трябва просто да се пазим,
утре за да не загазим...
© Валентин Йорданов Всички права запазени