Страшна мода днес излезе,
без много да им дреме
пускат само сериали
по ефирните канали.
Истории до болка познати
всеки ден ни се предлагат.
Любов, омраза и убийства
на екрана ни излизат.
Всички полудяхме вече
с тези пусти сериали
и дечицата малки
с тях възпитаваме.
Гледаме и роним сълзи
с героите любими,
морал и етика ний черпим
от семейните идилии.
Като на олигофрени -
едно и също ни предлагат
и с предавания скучни
много затъпяхме всички.
Омръзне ли ни сериала,
превключваме канала.
Мръсни песни да ни пеят
родните ни фолкпевици.
С визия на "нощни пеперуди",
със силикон и перхидрол,
тези мили хубавици
ни омайват нонстоп.
Тийнейджърките ни, горките,
и те на фолкзвезди се правят.
Масово си слагат силикон,
за да са модерни и във тон.
Но...
Какво виновни са децата?
Това им се показва
от любимия екран
на родната ни телевизия.
© Жулиета Вълчева Всички права запазени