Jul 25, 2010, 11:49 PM

Родната ни телевизия 

  Poetry » Other
809 0 4

Страшна мода днес излезе,

без много да им дреме

пускат само сериали

по ефирните канали.

Истории до болка познати

всеки ден ни се предлагат.

Любов, омраза и убийства

на екрана ни излизат.

Всички полудяхме вече

с тези пусти сериали

и дечицата малки

с тях възпитаваме.

Гледаме и роним сълзи

с героите любими,

морал и етика ний черпим

от семейните идилии.

Като на олигофрени -

едно и също ни предлагат

и с предавания скучни

много затъпяхме всички.

Омръзне ли ни сериала,

превключваме канала.

Мръсни песни да ни пеят

родните ни фолкпевици.

С визия на "нощни пеперуди",

със силикон и перхидрол,

тези мили хубавици

ни омайват нонстоп.

Тийнейджърките ни, горките,

и те на фолкзвезди се правят.

Масово си слагат силикон,

за да са модерни и във тон.

Но...

Какво виновни са децата?

Това им се показва

от любимия екран

на родната ни телевизия.

© Жулиета Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??