16.06.2022 г., 6:41 ч.

Родно ми е 

  Поезия » Философска, Гражданска
286 0 1

           Родно ми е

 

Родно ми е и се гордея с това,

че съм роден и живея в България.

Най-красивата е страна на света,

едни кътче от рая, дар ни е от Бога!

 

Родно ми е в нашата стара къща,

от която си тръгвам и се завръщам.

Там далече в планина под старата асма,

сбираме се заедно, сбира се заедно рода!

 

Родно ми е при мойте мили деца,

те са с моята кръв, те са ми плътта.

Те са част от мен, живеят в моята душа,

те ще продължат пътя ми на света!

 

Родно ми е с шепа пръст в ръка,

българска пръст от родната земя 

Тя хранила ни е от много векове

в нея са корените ни, на нашите родове!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??