11.09.2009 г., 10:26 ч.

Родопска приказка 

  Поезия » Бели стихове
1226 0 7

 

Боже... колко е красиво

в теб, Родопи планина.

Зеленото ти тъй отива

и тоя... мирис на гора.

 

Борове небе достигат,

блестят в чудна светлина.

Поляните ти дивни

отрупани са с билки и цветя.

 

Щурчета песнички припяват,

шуми планинската река.

Тайствени мечти се раждат

и с мен заспиват през нощта.

 

От чешмите ти отпивам

бистра изворна вода.

От дъха ти се опивам,

приказка зелена си сега.

 

 

 

 

 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??