24.11.2020 г., 23:37 ч.

Рождение 

  Поезия
222 0 0

Роди ме, майко, и без късмет.

Но хвърли ми пъпа на казана.

После само гледай и не ме мисли.

Без радост в живота няма да остана.

 

Роди ме, майко, и на полето.

Но не чакай от мене сърпа да хвана.

И ако някой път ме намериш в сламата.

Да знаеш, че там се спи най-сладко.

 

Роди ме, майко, на лозето дори.

Но заклевам те, оттам не ме прибирай.

Остави ме да се бия с мравки и оси.

За всяко зрънце ферментирало.

 

Роди ме, майко, където щеш.

Аз все ще намеря пътя забранен.

Пък ако случайно някак се изгубя.

Прелей малко винце и за мене.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??