24.12.2007 г., 18:39 ч.

Рождество 

  Поезия » Друга
567 0 5
Вън светна звезда -
роди ни се Бог
и стана земята
небесен чертог.
Във яслите бедни
роди ни се Цар,
на всичките хора
от Господа дар!
Дари ни надежда
във дни безнадеждни -
да можем със вяра
света да обгрижим.
На бедните даде
богатства огромни
и вечни, и славни,
да бъдат доволни.
И всичко огряно е
в невидима сладост,
 и ангели светли
запяха от радост -
за Тебе, Спасителю
благ на душата -
за слава Божия
и мир на земята!

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??