24.12.2023 г., 11:13 ч.

Рождество Христово 

  Поезия » Гражданска
172 1 1



Вълшебно щастие в очите блести,
безсмъртна истина победно звъни,
"Бог се роди!" - радостно ликуват сърцата
и благославят честити на съдбата знака.
В тази нощ, съдбовна, празнично лъчиста,
при нас идва Той, спасителят свят и любим,
за да прероди душите ни с обич чиста,
за да пропъди злото и напред да вървим.
И коленичили пред Чудото с почит, ние
трепетно протягаме ръцете си корави
и се молим всеки в себе си да открие,
верния път и за омразата да забрави.
Тихо мълвим, дай ни сили, Господи обични,
да забравим болката от счупените мечти
и на враговете си делата себични и зли,
нека смирено да простим на всички вини.
Грешни сме, че когато раните ни кървят,
случва се понякога да копнеем за мъст,
устните ни смири опрощаващо да мълвят,
за обич и прошка, както ти на святия кръст.
Нека нашите сърца да прероди светлината,
с вяра и любов дари ни ,Боже, всеотдайна,
ти от корен жилото изтръгни на тъмнината,
земно щастие дари ни и доброта безкрайна.
.....................................................................................................

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Весело посрещане на Рождество Христово, Rimoza (Кръстина Тодорова)! Бъди здрава и благословена!
Предложения
: ??:??