22.08.2007 г., 9:48 ч.

Рокля от мечтания 

  Поезия
651 0 16

Във лятна рокля от мечтания
обличам светлия си, чуден ден,
набъбнали в очите ми желания
се сбъдват в погледа ми устремен.
Политам в полет неуморен
с намерените в обичта крила.
Пребъдвам в нежна, птича песен,
с кристален звън от синева.
И слънчева от обич, разлюлявам
камбанен лъч от светлина,
сънуваните песни днес запявам
със ноти на обичана жена.
И дишам радост, с дъх опила
на утрото усмивката-сълза,
която сбъдната е в мен попила
със струйка перлена роса.
Танцувам валса на лъчите,
облечена във роклята-мечта,
когато стъпя после на земята,
ще помня - синя птица съм била.








 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??