Вървях по пътя - хей така,
и без да искам
подритнах саксия
с изсъхнала роза една.
Не се обърнах,
но изведнъж
тя глухо издрънча,
тогаз ми дожаля.
Събрах черупките,
изсъхналата роза
и пръстта,
и ги занесох у дома.
Полях розата с вода
и чудо....!!!
подивя и разцъфтя.
Намигна ми с едно
листо и рече:
- Полей ме пак
и ще цъфтя, защото
аз съм твоята душа...
© ДАНИЕЛА Грензовска Всички права запазени