4.11.2014 г., 22:45 ч.  

Роза сред коприва 

  Поезия
525 0 1

Родих се само в храсталаци,
един не беше като мен.
И се учих като вълка, единака,
да живея ден за ден.
 

Растяхме, ала те не се променяха,
бяха някак мрачни, някак сиви.
Пред мен стояха, само гледаха
и казваха си "колко е красива".
 

Докоснеха ли ги - извикваха,
навярно ги боли, си казвах.
А мен дори и не опитваха,
може би бодлите ги отказваха.
 

Такава явно е моята съдба,
израснах роза сред коприва.
Непотребна никому, сама.
Какво от туй, че бях красива?

© Рали Всички права запазени

Р.Братанова

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??