30.05.2018 г., 19:12 ч.

Розово балонче 

  Поезия » За деца
382 1 5

Балончето розово с лятната шапка,

изскочи тревожно от прашната жабка.

Огледа се бързо, очи ококори

и после на бебешки с мен проговори:

- Защо е на бебето памперсът мокър?

Защо залъгалката още то цока?

Вероника вече е време да спинка!

Прозорецът дръж, че ще хване настинка!

 

Погледнах го, както се гледа свекърва.

(Почудих се кой пръст да сгъна аз първо.)

– Егати досадника! – само му рекох.–

Какво като дуеш се, нещо проклето!

Я хвръквай нагоре, недей да изкукваш,

че както си с въздух, тъй лесно ще пукнеш...

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??