Рубинена скреж
Да го обичаш, отричайки себе си,
да се отдаваш, забравила болката,
да даряваш - без нищо в замяна,
да утешаваш, загубена в другия.
Не намираш вече причината,
не усещаш сладките чувства,
не издържаш да бъдеш използвана,
не заспиваш спокойна със себе си.
А днес усмихват се хората,
дъгата е птица, летяща в небето,
ти стоиш все там затворена
в сандъка на старите спомени.
И прашно е, и влажно е,
тъмно е и безприютно е... там.
Огледай се, в нищото паднала -
не това си ти... отвори очи.
Долетяха при мен пак илюзиите,
извикали дъжда на промяната
в порои от страст и заблуда -
звънти безпощадно раздялата.
Събуждам се в тъмна омая,
докосвам се тихо до теб -
студена е нашата стая.
Рубинена скреж заваля...
© Бианка Тошева Всички права запазени