20.08.2010 г., 22:43 ч.

Русалка 

  Поезия » Любовна
827 0 4

... тялото ми -

покрито

със люспи

и морска сол...

 

 

това, което чуваш

е бял шум

с висока че/и/стота,

вълни без кораби,

медузи-платноходки

 

 

пръстите /до/стигат

дъното,

ръцете са заровени

във пясъка на

косата ти...

... и е отровно синьо

 

 

да, това е тази мъдрост

на водата, за която

няма да научим...

чисто бяло

чисто.

бяло.

чисто и бяло

 

 

да,

вземи частица

от окото ми,

хвърли я във вълната,

виж какво ще стане

с нея и какво ще стане с мен,

какво ще стане с теб,

каквото ще остане

 

да,

това е

дъното - разложени арпежи

 

диша/т/ /в/ пясъка

най-меките ми думи

за теб

и

към теб

/корали/

 

да, това не може

да е хоризонт,

хоризонтала на очакването,

връзвам си ръцете -

здрав моряшки възел,

за да не говорят

повече

 

 

и спирам.

точка.

влизам.

точка.

/до/стигам.

точка.

в теб.

във мекото,

във крем-карамела.

 

 

по-навътре.

и по-навътре.

и по-навътре...

 

 

да,

там е, където

имам водна сянка...

 

 

там...

имам любов – тя е

за изпиване...

 

 

там...

имам любов – тя е

за убиване...

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??