Отдавна тази мъдрост стара
се носи из ефира, но защо?...
Тук отговор сам Жоро ша избара
намигвайки... с изкуствено око...
Сети се сам за вицовете тематични,
от които неведнъж си падал в смях.
Я погледни и във мечтите неприлични,
в които правиш някои неща със тях...
Логично моите съвети тук послуша,
дори се хилиш гузно под мустак...
И пожела си с две сега да си под душа
и да се вихри там купоня див и як...
А знаеш ли, че същото и те го знаят?...
Оттам навличат си блондинковите роли
и с нашите мераци си играят,
а ние припкаме след тях у мола...
О, да, блондинките са хитрички лисани!...
Уж крехки, уж невинни, уж послушни,
а всъщност правят нас, мъжете, на шарани -
така, че, брат, блондинката не с всеки ще се гушне!...
Пък нека има смях и вицове да има!
Те, русите, отлично знаят, че зад тях
се крие истина една неоспорима -
В живота не те, а мъжете сме за смях!...
*****
Е, ето че отворих ви очите,
защо от глад не страдат русокосите...
Пък аз напук си сбъдвам тук мечтите
в леглото с двечки... от въпросните...
18.04.2020.
Георги Каменов
По мотиви от творбата "Русо гладно нема - 1" на генек (Георги Коновски)
Благодаря от сърце на адаша за вдъхновението!
© Георги Каменов Всички права запазени