6.10.2010 г., 17:25 ч.

Ръце 

  Поезия » Любовна
621 0 2

РЪЦЕ

 

 

Мечтаехме си – да се срещнем,

да се държиме за ръце,

безумно млади, бързащи, горещи,

събрали  любовта в сърце.

 

Избрахме пътя -  да вървиме,

като държим се за ръце.

В летата знойни и в студени зими,

преминали какво ли не.

 

И днес сред радости и сред неволи

държим се още за ръце.

Като  докосващи се две тополи,

под напора на ветрове.

 

Когато тръгнем за нататък,

ще се държиме за ръце.

Това в живота ни човешки – кратък

отдавна  знаем -  главно е.

 

А като сенки, скитащи  в простора,

преплели сво ите  ръце,

останали сред спомени и хора

като ръце, превърнати  в  криле.

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??