Ръцете ти ми шият болеро,
ще го наметнат пак върху ми;
една усмивка пак на Пиеро
Малвина ще събуди, ще целуне
очите ми със цвят на тишина,
на сън и истинска измама...
Навярно пак те търся вън в нощта,
а тя - нощта - е толкоз няма,
че даже и не зная аз кога
ще се събуди и ще проговори...
Селена е с Ендимион сега,
целува го и смее се в простора -
за първи път в онази Пещера
смехът им носи Любовта!
17.05.2009 г.
Селена (древногр.) -Богинята на Луната
Ендимион (древногр.) - любимият ú, за когото тя измолила вечна младост и... Останалата част от легендата може да намерите в "Древногръцки митове и легенди"!
А това... това е просто един поздрав от мен за всички влюбени!
© Мария Гюзелева Всички права запазени