May 17, 2009, 9:18 PM

Ръцете ти... 

  Poetry
1051 0 2

Ръцете ти ми шият болеро,

ще го наметнат пак върху ми;

една усмивка пак на Пиеро

Малвина ще събуди, ще целуне

        очите ми със цвят на тишина,

        на сън и истинска измама...

        Навярно пак те търся вън в нощта,

        а тя - нощта - е толкоз няма,

че даже и не зная аз кога

ще се събуди и ще проговори...

Селена е с Ендимион сега,

целува го и смее се в простора -

       за първи път в онази Пещера

       смехът им носи Любовта!

                                    17.05.2009 г.

 

Селена (древногр.) -Богинята на Луната

Ендимион (древногр.) - любимият ú, за когото тя измолила вечна младост и... Останалата част от легендата може да намерите в "Древногръцки митове и легенди"!

А това... това е просто един поздрав от мен за всички влюбени!

 

       

 

© Мария Гюзелева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??