Бялото е детската душа,
а червеното са румените бузки.
Баба Марта с аромата на цветя
с пролетта ни прави близки.
Ето я - усмихната и блага
ни зове отвънка да празнуваме.
На всеки мартеничка слага
и заедно към Слънчо с нея плуваме.
А зимата със погледи изпращаме -
Прекрасна бе и тя, но си отива.
С ръчички за довиждане й махаме
в очакване на пролетта красива.
28.02.2021.
Георги Каменов
Честита Баба Марта :0))
© Георги Каменов Всички права запазени