4.03.2014 г., 21:44 ч.

С гняв на сълза 

  Поезия » Любовна
549 1 9

С гняв на сълза

 

 

Откога не си ме чувствал

с тези длани, с тези устни.

И до мен не си заспивал,

както в изгревите летни.

 

Любовта ли тъжно-сладка

пак дошла е тук на пръсти.

Та проблесна диря кратка

в нощите ми пусти... пусти...

 

Но чуй вятъра среднощен,

че той познава ме добре.

Шепота ми тих, но мощен

ще ти довее, да те спре.

 

И той ще екне, като гръм,

ще разпилее всичко вън.

"Виж ме! Аз сега сълза съм,

но утре... утре... ще съм сън."

 

 

 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??