С любов ще те рисувам
Прасковенно, снежно,
нежно ще те нарисувам.
И кротко, бяло,
замислено-копнежно
от тебе приказка ще
развълнувам.
С четката не ще боравя.
Ще рисувам със ръце.
Душата ще ме направлява.
Аз вярвам й -
не ще ме предаде.
Лунни сенки ще използвам -
най-старите багрила.
От любовни езера
роса ще тайничко открадна.
Ще подправя този силует
със сребърния прах на
току-що родената мечта.
И когато те завърша,
ще знам, че си един едиснтвен.
И само за мен
красотата ти ще грее.
Защото само аз такъв те виждам -
един единствен си за мене.
© Велина Всички права запазени