С МЕН ЛИ СИ
Ще тръгнеш ли със мен?
Отивам срещу слънцето.
След мен ли си или си с мен?
И заедно ли ще сме в бъдното?
Ще има бури, знаеш ли, жестоки.
Ще има жупел, студ ще ни сковава.
Ще има много радост и печал.
Печал, която никoй не познава.
Уплаши ли се? Стана страшно.
Какво очакваш? Рози без бодли?
Пътека или път, вървя направо.
С мен ще можеш ли и ти?
Вода ще газя. Мътна и студена.
Поляните със бурени ще бъдат рай.
Няма да е лесно с мене.
Много ще е трудно, знай.
Разколеба ли се? Очаквах.
Страшничко е с мен, нали?
Но исках от сега да знаеш,
че може с мен и да боли.
Обичам трудните неща,
проблемите си ги създавам.
Но волята ми е добра сестра,
помага ми да не руша, а да създавам.
С мен ли си?
Не тръгваш.
Но аз и не очаквах!
При толкоз жупел, студ, бодли…
Душичко мила,
слаба, мъглиявидна…
Къде си тръгнала?
С мен боли!
© Ник Желев Всички права запазени
"Обичам трудните неща,
проблемите си ги създавам"
Поздравления, Ник