26.09.2004 г., 14:36 ч.

С ОБИЧ И ЩАСТИЕ ЗА ТЕБ 

  Поезия
2230 0 1
Душата ми е в плен сега
и всичко туй не е шега,
аз като в сън красив се нося
и любов от някого си прося!
***
Какво е туй – живот печален
и чувствам се така случаен,
че все оставам неразбран,
какво ли искаш да ти дам?
***
Не стига ли едно сърце,
подавам ти го с две ръце,
горещо, нежно – пълно с топлина,
да бъде то за тебе светлина.
***
Противоречия във мен се борят
и личности отново спорят
разкъсвам се от тази самота,
а животът е велика красота!
***
И ето пиша аз за тебе пак,
приседнал под стария чардак
и тъмно е отново вън,
а ти потънала си в кротък сън.
***
Почивай, мила, животът е пред теб,
опънал той трънливия си плет
и трябва някой тез бодли да счупи
и щастлив живот за теб да купи!
***
Но щастие с пари не се купува,
за него трябва със борба да се воюва
и после сладък е животът твой,
с избрания от теб щастлив герой!
***
Бъди щастлива, мила моя,
съдбата ти си е изцяло твоя
и кой съм аз, че да я променя,
и обич в твоята душа да насадя?
***
Но опитът си заслужава
и моята любов не отминава,
а все расте и разцъфтява
и някъде в душата ми се спотаява!
***
И чака ти да я освободиш
и с обич мен да ме дариш
и усмивката ти мила, сладка
да не бъде тя за мен загадка.
***
И двама ний да бъдем в любовта,
така щастлив ще е за мен света
и ще бъдеш ти за мен любима
и много радост във живота ни ще има!
27.04.2003г.

© Пламен Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Никак не е лошо според мен и поставената слаба оценка е незаслужена.
    Римуването е много добро и вълбще като замисълОт мен 5 и успех!!
Предложения
: ??:??