12.02.2011 г., 20:31 ч.

С(р)амота 

  Поезия » Хумористична
644 0 1

С(Р)АМОТА

 

 

Алоооу, кой там?

Аз. Сам.

Сам? Че защо тогава вдигаш?

Телефонът иззвъня. Кой от другата страна?

Аз. Сам.

Сам? Че защо звъниш тогаз?

Нали ти казвам – няма никой в нас!

И ме питаш що ти вдигам,

а си в положение като мойто.

Питам, питам без да мигам,

за да знам дали си този, който...?

Този, който, който...! Какво който?

Този, който взима свойто.

Взима, взима. Колко да взима?

Всичко, което иска да има.

Е как се има

всичко, което се взима?

След като го вземеш, то е твое,

а преди това било е мое.

Казваш, че твоето съм взел?

Я млъкни бе, дърт козел!

Козел, така ли?

Така, така!

Я си затвори мръсната уста!

А защо слушалката вдигна̀?

Щото телефонът иззвъня!

Млъквам, но да знаеш, че си свиня!

 

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??