14.05.2019 г., 23:16 ч.

С теб бях 

  Поезия
233 0 1

С ТЕБ БЯХ

 

Поисках да те извая от глина,
нали все пак е от Бога земя,
по образ в сърцето застинал
като вечна любовна следа.

 

Последна целувка запечатана,
ресници кротко закрилят сълза,
протегната, прекършена ръката ти –
едно от двете влюбени крила.

 

А сърцето, душата как да извая?
Ще ми стигнат ли силите за това?
Усетих ги в мене горещи и зная –
те вовеки ще бъдат в мойта душа.

 

Защо да те извайвам от глина? –
Тя пръст е и ще стане на прах.
Завинаги очите, сърцето ти имам...
С теб съм, ще бъда, защото с теб бях...

 

14 05 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??