24.12.2016 г., 12:20 ч.

С ухание на твърдина 

  Поезия
751 2 8

Кората на вековна мура –

ръце, очукани от труд,

изстрадали и твърде горди,

напук на глад, а и на студ.

 

Ухаещи на лудо биле,

на здравец и на твърдина,

гнездо за голичкото пиле,

за дребното дете – стреха…

 

Корени от най-дълбокото,     

но рязали и пъпна връв -       

път да тръгне към високото   

и красотата да е стръв.           

 

Кората на вековна мура –

ръцете на една жена…

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??