17.09.2017 г., 9:24 ч.  

С вятъра 

  Поезия
984 0 5

 

 

                                                                  Ален мак самотен нейде
                                                                  в зелена нива е разцъфнал
                                                                  и ален поглед безнадеждно
                                                                  в приведен клас,
                                                                  наведен клас е приковал...

 

                                                                                        Иван Сокачев

 

 

 

 

Самотник, от годините приведен,
на пейка в парка е приседнал,
с умислен поглед втренчен
в листата есенни пред него.

 

Същи лист е той,
бледен и несретен,
отбрулен в сетен повей
на деня си неприветен.

 

Изминал вече своя път,
приседнал да отпочине,
на ската на последен рът,
той очаква бялата си зима.

 

Ветрец отнейде тихо му прошепва:
"Не се унасяй, не линей –
никоя зима не е последна,
напролет слънце пак ще грей.
Стани и ме последвай!"

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??