9.04.2024 г., 15:42 ч.

Салкъм 

  Поезия » Любовна
59 1 1

Ще седна под белий салкъм

и ще намеря чалъм

да зашия своя хастар.

 

Ще взема малко камъш

само защото съм мъж,

но не съм копанар.

 

Ще си хапна и джугале

със моми и калугерки,

бавно кат' желкя.

 

Ще се гледам у примуса,

санким сух ми е фикусът.

Рътлината се белва.

 

Колчем биските видя,

няма злъч и обида,

мое либе несретно.

 

Аз - ербап калайджия,

правя все гюрултия

като Пенчо и Петко.

 

Ти си сочна кукуля,

аз не съм някой жмульо,

да се вземем на двора.

 

Под салкъма сме двама

като в нежната драма,

то не е за пред хора.

 

12.I.1899 г.

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??