6.05.2008 г., 16:56 ч.

Сам на пътя 

  Поезия » Друга
1414 0 1

Сам на пътя

 

1. В очите си без светлина,

сам на пътя само с мойта тъмнина.

Сам, с живота си безсмислен вече,

единствената ми любов умря, замина надалече.

 

2. Надеждата и мене вече подминава

със съсухрено сърце, тъна в забрава.

С него, пак пробито на безброй места,

гърчи се, кърви и не усеща любовта.

 

3. Сам на пътя за пореден път.

И покой не намирам вече в родния си кът.

Вървя по пътя сам, изпълнен със страдание,

за живот, любов, за нищо нямам аз желание.

 

4. Самотен и в мрак изгубен,

от нейната постъпка считам се - погубен.

Вече не живея и не дишам дори,

сам на пътя в мрак сърцето ми кърви.

 

5. Малко по малко в мен надеждата умира.

На никой не му пука. Никой не разбира.

Никой не разбира болката в мен,

откакто аз сломих се, гасна угнетен.

 

6. И накрая искаш край щастлив?

Съжалявам, при мен няма, но оставам жив.

Сам на пътя със сърце разбито,

то не ще обикне пак. Ще го оставя скрито.

 

Сам, на пътя, в мрак... 

© Васил Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??