15.03.2010 г., 9:02 ч.

Само ако небето изчезне... 

  Поезия
888 0 4

Той си беше тръгвал.
А тялото й - проснато
оставял насаме
в кал ... с птици,
крадящи от плътта й...
Без надежда!
Погледът единствен
в земята бе,
забравил, че някога бе дал
и обреците стари,
и цената... за кръвта й...
Дали преварен бе?
Така смутен -
от нож в своята ръка -
не помнейки ни даже миг,
ни секунда даже
от поривите на смъртта й!
Сега в крясък
търсеше утеха,
във всяка сянка,
във всеки дебнещ дух..
Уви!
Душата й бе така клета,
приела лик
на безвечен,
но лиричен звук.
Дали в небето
ще потърсят те искрици?
Жарта ще сътвори ли
огъня
за нов живот?
Нима нямат избор?
За раните - солници
приготвени са от
пирати страшни,
безмилостни,
цял един взвод?!
А тялото разтворено
в песънчиките на време,
останало за двама,
за един период,
ще е така покорно,
приело жертвата

да няма драма,
нито песен
без сихронен съпровод.
Дали повярваха си,
че спасяват слепите?
Събрани -
с цел да придобият мощ?
А с ръце
така самотни, проклетите,
те опипваха мълчанието
на свойта тъжна нощ.
Едно ли само им остана -
да се взират
в свойта тъмнота?
Дали ще има
надпревара
за топлината
на отсъстващи бедра?
Спасение!!
Къде се взираш?
Прибери я,
двойната душа!
Приеми
и нека пак да свети
милостта им
нежна,
тяхната безкрайна
доброта.

© Ив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сложничко си е, да, но ми е много приятно, че си отделила толкова време, за да го разчетеш!
    Точно за това иде реч.
  • Много ми е сложно! Трябваше да го прочета 4 пъти да го поусмисля и не знам дали успях! Идеята тук не е ли за двойствеността, за противоположността на Цялото?! Поправи ме, ако бъркам!
    Поздрави!
  • Благодаря, Маги.
    Белла, приема се.
  • проникновено...много хубаво...
Предложения
: ??:??