19.08.2008 г., 10:01 ч.

Само ако се опитам... 

  Поезия » Любовна
831 0 1

Ако се опитам с думи да те обрисувам,

най-хубавите думи няма да стигнат

за най-прекрасното същество,

което толкова искам на мен да принадлежи.

Ако се опитам със ръце да те докосна,

тогава няма да мога да те стигна,

защото ти си там високо,

високо в небето, наред с ангелите.

Ако се опитам с устни да те почувствам,

моите устни ще изгорят,

ще изгорят първо от страстта

и после от жарта, която пари сърцето.

Ако се опитам с очи да те видя,

тогава зрението не долавя теб,

защото такава неземна красота

може само в мечтите да съществува.

Ако се опитам да доловя твоя аромат,

не ще успея да го направя.

И най-прекрасните цветя ще увяхнат,

защото ти си вятър с мирис на идеал.

Ако се опитам със слуха си да те доловя,

то най-нежната мелодия пред тебе ще бледнее,

защото ти си песен от небето,

ти си звукът, който ме кара да полудявам.

Ако се опитам в тебе да намеря смисъл,

мисълта ми ще тече все напред,

защото ти си път, ти си истина,

ти си любовта, от която имам нужда.

© Симона Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??