8.09.2009 г., 13:33 ч.

Само аз (както ме обичаш) 

  Поезия
648 0 17

 

 

Вкусни ли са устните ми, любими?
Както ги обичаш. Живи. 

~~~

При обиколката на слънцето
около Земята следвах сянката си.
На две крачки от смъртта.
Говорих с няколко човека в бяло.
Странен език имат.
Събрах резервни криле за връщане.
Бях тръгнала към пречистване на духа.
И той ме видя. 
Изпихме по няколко коктейла на терасата му.
Каква гледка... Божествена.
Целуна ме по челото и ме изпрати.
По светло да тръгна, че се здрачаваше.
На ръба я видях. Нея. Косеше тревата.
Стара мъдра жена с много силни ръце.
Тя не ме видя. Но се усмихна.
Подарих ù всичко резервно.
Една риза. Някакво минало в спомени.
И крилете за връщане ù оставих.
Тя ме погледна и каза - Живей...

~~~

Събуди ме с целувка, любими.
Там е хубаво, но съм само транзитна.
Тук съм без товар. Нямам нищо резервно.
Само сега съм истинска жива. 
Без риза и минало.
Само аз. Както ме обичаш, любими.


 

 

© Ол Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??