6.06.2006 г., 0:19 ч.

САМО БОЛКА МИ ОСТАНА... 

  Поезия
1069 0 24
             Само болка ми остана


Върви си, страннико, пред прага ми не спирай уморен,
в душата пусто е, трошица не остана,
каква ли милостиня бих ти дала - поглед празен и студен,
ти жаден си, но аз изпих утайката от счупената кана...

Върви си, страннико, ръка не ми протягай за просия,
нима не виждаш, че в сърцето си съм просякиня,
от другиго поискай, от щастливите - от тия,
които имат пясъка на цялата пустиня...

Върви си, скитнико... нима ме съжаляваш -
ти - мърлявият, дрипав и злочест!?
Върви... ще ме прощаваш,
но само болка притежавам днес!


02.06.2006г.


© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??