След Каменната ера
Земята стана Тера
със лоша атмосфера
и пълна с далавера:
Поръчах късно вчера
на Божо - мародера
бленувана химера -
девойка тип Венера!
Но древната хетера,
дойде като холера,
бе стара бабишкера,
не каза: - Бонасера!
А скочи за хайвера.
Озъбих се на дзвера,
на мургавата Хера
и мера според мера
отказах гроздобера.
Но Божо - кожодера
ме хвана за ревера,
разтвори си тефтера,
размаха Манлихера
и как му немах вера,
платих за таз афера!
И днес не ща завера,
дори на примавера
с жени от тази сфера
и с Божо милионера.
Не съм във калимера
с авера - кантонера,
че той е в Панамера
със старата пантера!
.....
Ще се зарадвам, ако някой
продължи закачката ми,
с неизползвани досега
думи с тази рима (женска).
Успех!
Юри
Йовев
Ноември
2019 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени