19.11.2009 г., 16:47 ч.

Само тук ли е така? 

  Поезия
712 0 0

Живеем в трудни времена,

парите не достигат, мизерници сме всички.

Така ли живеят и други по света?

Всичко ли движат тези пусти парички?


Хората гладуват, работа няма,

борба голяма за няколко трохици.

Може би така е само в нашата държава -

сам си сред вълци, жадни за жълтици.

 


Как да живея, Господи, кажи?
Да живея както трябва?
Мога да греша и моля те, прости,

предпочитам живот в друга държава.

 


Ах, Българийо - родино красива, мила

къде изчезна славното ти име?

Защо загуби ти предишната си сила?

Защо остави българина в нищета да дреме?!

 

 

 

© Ралица Еленкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??