Излязла е от мрака малка самодива
танцува в тъмата на нощта сама,
като Феникс е пленително красива
без страхове от кьошк или хармана.
Излязла е от мрака бяла самодива,
флиртувайки с принца на мрака,
малка и ефирна, като дива чучулига
на поляната кръстосваше крака.
Излязла е от мрака омайна самодива
с черни диамантена къдрици,
а малките гарглета са накацали
по гумените, дълги, черни жици.
В саат на вечността заключена стои
млада, бяла, бледа и красива вида.
Мина часа и си замина, и що да видя...
Скри се в мрака малка самодива.
© Ерик Василев Всички права запазени