Mar 12, 2014, 10:23 PM

Самодива 

  Poetry » Love
859 1 0

Излязла е от мрака малка самодива

танцува в тъмата на нощта сама,

като Феникс е пленително красива

без страхове от кьошк или хармана. 

 

Излязла е от мрака бяла самодива,

флиртувайки с принца на мрака,

малка и ефирна, като дива чучулига

на поляната кръстосваше крака.

 

Излязла е от мрака омайна самодива

с черни диамантена къдрици,

а малките гарглета са накацали

по гумените, дълги, черни жици.

 

В саат на вечността заключена стои

млада, бяла, бледа и красива вида.

Мина часа и си замина, и що да видя...

Скри се в мрака малка самодива.

© Ерик Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??