28.05.2014 г., 9:53 ч.

Самодива 

  Поезия
419 0 0

Самодива 

Седеше тя на гъба голяма горска самодива. 

Свиреше на флейтата си тя от изгрев до залез и в сърцето бе красива.

 

Самотна тя пееше полегато, а над нея небето зелено и необятно. 

Съвършена бе тя в музиката, но виждаше реалността през тясна призма многократно.

 

Седеше тя под звездите и Луната, слушайки птичи глас непокорен в тишината. 

Свиреше тя мелодии за гората и душата.

 

Симфонична и изящна бе музиката ù, галеше всяко тяло в далечината мрачна. 

 

Скромна бе тя, с очи изумрудено зелени и дълбоки, самодива мистериозна и загадъчна. 

© Деница Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??