28.05.2014 г., 19:56 ч.

Самодива 

  Поезия » Друга
353 0 1

 

Тя беше самодива, с дива кехлибарена коса,

тя тичаше млада и безгрижна по полета и лоза.

Сутрин пъргава и дива, наливаше вода,

вечер, розова и лекокрила танцуваше с босите крака.

Но нейде тя видя един момък на брега и

влюби се в него, както нигде досега.

Милееше за него щом с поглед зърнеше го тя,

ала той не и отвърна и замина заранта.

Наранена, самодива, заплака на брега и

усмивката ù хубава изпари се на мига.

Тя вече не беше самодива,

с дива кехлибарена коса,

не тичаше млада и безгрижна по полета и лозя.

Сутрин, пъргава и дива, не наливаше вода.

Вечер, розова и лекокрила, не танцуваше с босите крака.

Тя вече беше мъничка сърна, избягала навътре в тъмната гора.

© Натали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хе...самодива ли е това?
    не. никога не е била.
    кехлибар морето изхвърли...
    слънчева малка сълза.
    къде е сърната с тихи очи?
    див рев на самец
    последва горе далеко в гора.
    въната изхвърли кехлбар
    спомен...коси на дива жена.
Предложения
: ??:??