7.02.2018 г., 22:52 ч.

Самодива 

  Поезия » Любовна
509 0 0

Жена съм, но дали загадка
за мъжа съм неразкрита?
Към мен пътека няма кратка.
Трудността изпитай!

 

Сам към джунглата ,,съмнения''
тръгвай без белязан знак!
А душевните вълнения
чувстваш ли в забързан такт?

 

Тайните ми в сто воала
ще отбулваш по една...
Ту съм тъмна, ту съм бяла
и така докрай... Е да....

 

Аз жена съм, самодива...
Как духа ми би смирил?
И пак ненужно горделива...
пада всеки жест твой мил.

 

В сто слънца да бе изгрял
със любов да ме опиеш,
дали след стотния воал
истинска ще ме откриеш?

© Донка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??