Ти си тръгна и нахлу внезапно студ,
ти си тръгна и потрепери сърцето,
ти си тръгна и обзе ме смут,
ти си тръгна и намръщи се небето...
Ти си тръгна и зарося тъга,
ти си тръгна и буря изви се,
ти си тръгна, помаха с ръка
и нейде зад ъгъла скри се...
Ти си тръгна и аз съм сама,
ти си тръгна и пусто е тука,
ти си тръгна сега към дома,
а при мен самотата почука...
© Светла Всички права запазени
хубав стих!