28.10.2008 г., 10:00 ч.

Самотата 

  Поезия » Философска
555 0 3

Самотата е моята присъда.
Тя присъства в нашето ежедневие.
Нея единствено не мога да изпъдя,
защото си е лично мое творение.

 

Чудя се кое е по-тежко:
Да си нямаш никой или да имаш много приятели,
но да се чувстваш все така зловещо,
заобиколен от хиляди предатели?

 

Самотата не идва от там, че си нямаш някой.
А просто, защото никой не те разбира.
Да е до тебе може всякой,
но не и душата ти да заобича.

 

Случвало ли ти се е да празнуваш,
а душата ти от вътре плаче и скърби?
Ти за някой тайничко си пак бленуваш?
Страхуваш се, че този пламък все някога ще изгори?

 

Да се влюбиш те е страх.
Страх от това, че ще бъдеш наранен и предаден!
Измъкваш се отново с безшумен такт.
Надяваш се за нов шанс от съдбата предоставен.

 

Градиш си собствени огради.
Правиш се на студен и безсърдечен.
Мечтаеш си някой топло да те сграбчи
и мигът да бъде вечен.

 

Ти търсиш нещо перфектно.
Което може би и не съществува.
Нещо различно и ефектно,
което всички частици в теб ще развълнува.

 

Критикуваш се отново за това,
понякога се и самоиронизираш.
Разбери, не бягай пак от любовта,
за да можеш да обичаш!

 

Хората не те разбират,
смятат те за странен, че дори и луд.
Те не знаят да обичат,
те се връщат в своя студ!

 

Но те не са ти във душата!
Не знаят нараненото от предателство как боли!
На това ни учи тая - самотата,
че може би понякога е по-добре и без мечти!

© Милена Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много тъжно ми стана...но не може без мечти...не може...
    развълнува ме...с обич, Мими.
  • Да е до тебе може всякой,
    но не и душата ти да заобича.

    !!!
  • Когато четох тези стихове, настръхна всичко в мен и моето сърце! Обрисувала си самотата прекрасно,разбирам те много добре, защото няма по страшно да нямаш на кого рамото си да опреш и да не чувстваш самота, а радост да изгрее в душата.Поздрави! И дано никога веч да не усещас Самотата!!!!!
Предложения
: ??:??