Самотна птица
Луна, искряща птица
Със сребърни криле,
Кръжи сама високо
По звездното небе
Очите впити в нея
Полита мисълта,
Привлечена, смутена,
Будува във нощта.
Луна, самотна птица,
На тихото небе,
Вселена наблюдава,
Зорницата зове.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Всички права запазени